Webinar jak zdrowo się odżywiać

Zdrowe jedzenie i dietaWebinar jak zdrowo się odżywiać

„Jesteś tym co jesz” to powiedzenie to nie utarty frazes, ale ogólna wskazówka dotycząca zdrowego stylu życia. Czy zastanawiałeś się, w jaki sposób odżywiasz się Ty oraz Twoi pracownicy w czasie epidemii COVID – 19? Jak wyglądają Wasze posiłki? Czy są one odpowiednio zbilansowane i we właściwy sposób spożywane?

Izolacja społeczna sprzyja częstszemu sięganiu po niezdrowe przekąski oraz nakładaniu większych porcji żywieniowych. Długotrwałe przebywanie w domu czy samotne podróże służbowe sprawiają również, że szukamy ukojenianerwów spożywając więcej alkoholu, czy słodyczy. Pamiętajmy nieprawidłowa dieta
stanowi bardzo ważny czynnik rozwoju chorób takich, jak m.in.:

  • nadciśnienie tętnicze,
  • cukrzyca,
  • nieprawidłowe stężenie cholesterolu - hipercholesterolemia,
  • otyłość,
  • nowotwory złośliwe.

Aby zwiększyć swoje szanse na długie życie w zdrowiu oraz poprawić samopoczucie i zmniejszyć ryzyko rozwoju chorób cywilizacyjnych i nowotworów należy zadbać o zdrową dietę. Proste wskazówki i informacje o tym jak komponować posiłki pozwolą w łatwy i bezstresowy sposób zadbać o swoje odżywienie i mogą stać się inspiracją do kolejnych zmian stylu życia Twoich pracowników np. włączenia do niego aktywności ruchowej!

Zdrowa dieta jest dla każdego!

Bez względu na to czy Twoi pracownicy to osoby pracujące w biurze, czy zdalnie z domu – pod presją czasu, w stresie, szukające pomysłów na zdrowe przekąski w pracy, czy też są to pracownicy mobilni, którzy potrzebują
inspiracji jak zdrowo żywić się w czasie podróży, pomożemy im i wskażemy jak żywić się zdrowo i jednocześnie smacznie oraz wygodnie.

Sukcesem diety jest dopasowanie jej do potrzeb i stylu życia, rozumiemy to dlatego w czasie szkolenia uczestnicy mają możliwość zadawania pytań i odnoszenia się do swoich osobistych preferencji czy sposobu organizacji czasu.

Czego dowiedzą się uczestnicy webinarium o zdrowym jedzeniu?

Uczestnicy webinarium dostaną zdrową dawkę wiedzy dotyczącej odżywiania. W czasie 1,5-2 godzinnego spotkania prowadzący:

  • Opowie o podstawowych zasadach dotyczących zdrowego i zbilansowanego żywienia człowieka.
  • Poruszy kwestie zawiązane z głównymi problemami zdrowotnymi pracowników danej branży.
  • Obali najczęstsze mity dotyczące zdrowego żywienia.
  • Powie, dlaczego stosowanie restrykcyjnych diet nie przynosi oczekiwanych rezultatów.
  • Zachęci uczestników do dyskusji i zadawania pytań.

Produkt rekomendowany dla:

Potrzeby Twojej organizacji

  1. Chcę budować zaangażowanie, odporność, kondycję psychiczną i energię pracowników
  2. Chcę stworzyć bezpieczne warunki pracy - nowe standardy i wymogi bezpieczeństwa
  3. Chcę zapewnić benefity pracownikom w sytuacji redukcji kosztów osobowych np.: stanu zatrudnienia czy wynagrodzeń

Rodzaj pracowników

  • Pracownicy sprzedaży i obsługi
  • Pracownicy decyzyjni
  • Pracownicy produkcji
  • Pracownicy biurowi
  • Pracownicy mobilni
  • Pracownicy zdalni