Zdrowe odżywianie to lepsze samopoczucie, dobra energia i większy poziom zaangażowania. Zdrowa dieta zwiększa odporność i zmniejsza ryzyko chorób przewlekłych.
"Jesteś tym co jesz"
to nie tylko popularny slogan, ale hasło, które podsumowuje wiele aspektów zdrowia:
Wiemy, że zdrowa i wygodna dieta są ważne dla wszystkich grup zawodowych, ale potrzeby poszczególnych pracowników są zróżnicowane. Pracownicy mogą mieć złe nawyki żywieniowe a ich zmiana stanowi duże wyzwanie.
Pracownicy biurowi – często żyjący w stresie i wiecznym „niedoczasie” chcieliby zadbać o swoje zdrowie, redukując masę ciała, bez konieczności planowania wielu wizyt u dietetyka i przygotowywania skomplikowanych posiłków. W czasie pracy w systemie „home office” problemy żywieniowe tej grupy się nasiliły, a złe nawyki mogły się utrwalić.
Długotrwałe przebywanie w domu sprzyjało niekontrolowanemu podjadaniu, nakładaniu większej niż zwykłe porcji czy poprawiania sobie humoru i samopoczucia alkoholem oraz kalorycznymi posiłkami.
Pracownicy zatrudnieni w szczególnych warunkach mikroklimatu np. w chłodniach czy pracujący na zewnątrz potrzebują pomysłów na posiłki dostarczające energii i rozgrzewające. Pracownicy mobilni potrzebują propozycji zimnych diet, łatwych i smacznych do spożycia poza domem.
Jak zadbać o zdrowe odżywianie w Twoich pracowników? Jak wesprzeć ich w budowaniu zdrowych nawyków żywieniowych i pomóc planować posiłki? W zależności od struktury pracowników możesz wybrać usługi z zakresu:
Zadbaj o odporność swoich pracowników, zapewnij im wiedzę i pokaż, że o nich dbasz, umożliwiając im wygodną i bezpieczną formę konsultacji i zarządzania dietą online.