Webinar czy wiesz co jesz? Jak czytać etykiety?

Zdrowe jedzenie i dietaWebinar czy wiesz co jesz? Jak czytać etykiety?

Zwiększona masa ciała to problem nie tylko estetyczny. Stanowi ona realne zagrożenie dla zdrowia i życia pracowników, powodując problemy sercowo-krążeniowe oraz zwiększając szansę na wystąpienie nowotworów i kłopotów z ruchem np. bólu stawów czy nawet ich uszkodzenia.

Chcąc szybko stracić na masie ciała czy podążać za modą na zdrowe żywienie pacjenci zapominają o zdrowiu i o elementarnych zasadach żywienia. W konsekwencji może ich dotknąć szereg problemów zdrowotnych, których
nigdy by nie przewidzieli – w końcu starają się żyć zdrowo!

Dla kogo jest webinarium o tym jak czytać etykiety?

Poznanie podstawowych zasad dotyczących zdrowego odżywiania oraz umiejętność weryfikowania informacji na opakowaniach znacznie ułatwia prowadzenie zdrowego trybu życia i polepsza efekty estetyczne wdrażanych diet. Dla zabieganych i z trudem łączących obowiązki zawodowe i prywatne pracowników biurowych, na stanowiskach związanych ze sprzedażą i obsługą i produkcyjnych wielkim ułatwieniem będzie wskazanie jak planować posiłki, jak je przygotować by były wygodne do transportu i zjedzenia w pracy, oraz jak robić zakupy, żeby nie pogubić się w gąszczu informacji, z których nie wszystkie są prawdziwe i potwierdzone przez ekspertów.

Czego nauczą się uczestnicy webinarium o zdrowym żywieniu?

Wszyscy, którzy zdecydują się na uczestnictwo w spotkaniu online, otrzymają garść przydatnych informacji dotyczących zdrowego żywienia, otrzymają również merytoryczną wiedzę z zakresu dietetyki i podstaw żywienia.

  • Pracownicy nauczą się interpretować informacje na opakowaniach produktów, które wybierają w sklepie. Dowiedzą się jak rozumieć symbole oznaczone w składach produktów literą „E” – przekonają się, ze niektóre z nich są powszechnie znane i nie są utożsamiane ze szkodliwymi konserwantami i sztucznymi dodatkami do żywności;
  • Dowiedzą się jak kupować mądrze i jak zorganizować codzienne zakupy.
  • Informacje dotyczące żywienia i możliwość wdrożenia ich w życie dzięki narzędziom, w jakie zostaną wyposażeni pracownicy, może przyczynić się do spadku masy ciała i poprawy samopoczucia przez odpowiednie odżywienie i dostarczenie niezbędnych składników mineralnych i witamin. 

Produkt rekomendowany dla:

Potrzeby Twojej organizacji

  1. Chcę budować zaangażowanie, odporność, kondycję psychiczną i energię pracowników
  2. Chcę stworzyć bezpieczne warunki pracy - nowe standardy i wymogi bezpieczeństwa
  3. Chcę zapewnić benefity pracownikom w sytuacji redukcji kosztów osobowych np.: stanu zatrudnienia czy wynagrodzeń

Rodzaj pracowników

  • Pracownicy sprzedaży i obsługi
  • Pracownicy decyzyjni
  • Pracownicy produkcji
  • Pracownicy biurowi
  • Pracownicy mobilni
  • Pracownicy zdalni